Θεραπεία των κιρσών στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβαση

Οι κιρσώδεις φλέβες θεωρούνται μια κοινή ασθένεια, η οποία συχνά επηρεάζει τις γυναίκες. Για πολλούς, η θεραπεία αυτής της ασθένειας σχετίζεται αποκλειστικά με χειρουργική τεχνική, η οποία δεν είναι απολύτως αληθινή.

Εάν δεν ξεκινήσετε, αλλά ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε συντηρητικές μεθόδους. Από αυτήν την άποψη, ας μιλήσουμε για το πώς να θεραπεύσετε τις κιρσούς χωρίς χειρουργική επέμβαση, ποιες μεθόδους υπάρχουν και πόσο αποτελεσματικές είναι σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση.

Σχετικά με τις κιρσούς

Οι κιρσοί είναι μια παθολογία που συνοδεύεται από παραμόρφωση, τέντωμα και απώλεια ελαστικότητας των φλεβικών αγγείων. Στο πλαίσιο της ανεπάρκειας των φλεβικών βαλβίδων, εμφανίζεται παλινδρόμηση (αντίστροφη ροή αίματος), ως αποτέλεσμα της οποίας συμβαίνει συμφόρηση.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι τα γνωστά αγγειακά δίκτυα, κυρτά και οζώδη αγγεία.

Η παθολογία αναπτύσσεται υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, οι πιο συνηθισμένοι από τους οποίους είναι το υπερβολικό άγχος, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, οι ορμονικές διαταραχές, οι παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, η έλλειψη κινητικότητας.

Στα πρώτα στάδια της νόσου είναι μάλλον δύσκολο να προσδιοριστεί ανεξάρτητα, καθώς εκδηλώνεται ως κόπωση στα πόδια, αλλά μόνο τότε εμφανίζονται πιο χαρακτηριστικά σημεία:

 • πονόλαιμα
 • πληρότητα στους μυς.
 • αίσθημα βαρύτητας.
 • σπασμοί;
 • οι παθολογικά αλλοιωμένες φλέβες γίνονται ορατές στο δέρμα.

Τέτοια συμπτώματα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως λόγος για άμεση αναζήτηση βοήθειας από έναν ειδικό, επειδή όσο νωρίτερα ξεκινά η διαδικασία θεραπείας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι. Αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι πολύ σύντομη.

Βοήθεια. Ένα άλλο σημείο για το οποίο η θεραπεία των κιρσών πρέπει να ξεκινήσει εγκαίρως είναι ο αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης, η οποία είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Επιπλέον, η έγκαιρη θεραπεία θα παρέχει στον θεράποντα ιατρό μια ευρύτερη επιλογή θεραπευτικών μεθόδων και ο ασθενής θα είναι σε θέση να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση.

Μη χειρουργικές μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Η εξάλειψη των κιρσών πραγματοποιείται τόσο συντηρητικά όσο και χειρουργικά.

Συντηρητικές θεραπευτικές μέθοδοιστοχεύουν στην πρόληψη της επακόλουθης παραμόρφωσης των αιμοφόρων αγγείων, στην ενδυνάμωση τους και στην αποκατάσταση της κανονικής κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια.

Βοήθεια. Οι μη χειρουργικές μέθοδοι θα είναι αποτελεσματικές μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου.

Τα μεταγενέστερα στάδια της παθολογίας απαιτούν χειρουργική επέμβαση, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, υπάρχουν ήδη εκτεταμένοι όγκοι φλεβικών βλαβών ή μεγάλα αγγεία που έχουν υποστεί βλάβη.

Στη σύγχρονη ιατρική, παρουσιάζονται ευρέως διάφορες μέθοδοι συντηρητικής θεραπείας, επομένως, παρακάτω θα μιλήσουμε λεπτομερώς για τον τρόπο θεραπείας των φλεβών στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβασηΈνα ευρύ φάσμα φαρμάκων για τη θεραπεία των κιρσών.

Θεραπεία φαρμάκων

Τα φάρμακα είναι ένα από τα συστατικά της σύνθετης θεραπείας κατά των κιρσών. Αλλά μην πάρετε αμέσως φάρμακα.

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια σας χωρίς χειρουργική επέμβαση με φάρμακα, θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Αφού πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εξετάσεις, ο ειδικός θα επιλέξει τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό ναρκωτικών, η δράση του οποίου θα έχει ως εξής:

 1. Ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.
 2. Αυξημένος αγγειακός τόνος.
 3. Βελτίωση της λειτουργίας της λεμφικής παροχέτευσης.

Ένα θεραπευτικό μάθημα αποτελείται συνήθως από ειδικά φλεβοτονικά φάρμακα, που παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές δοσολογίας: δισκία, πηκτές, αλοιφές.

Βοήθεια. Τέτοια κεφάλαια ονομάζονται φλεβοτονικά ή φλεβοτροπικά φάρμακα.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τέτοια φάρμακα μόνοι σας. Κάθε περίπτωση απαιτεί μια ατομική προσέγγιση στην επιλογή των φαρμάκων.

Λαϊκές θεραπείες για τη μη χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών

Λαϊκές θεραπείες

Το ζήτημα του πώς να αφαιρέσετε τις φλέβες στα πόδια χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι ίσως το πιο καύσιμο, καθώς πολλοί απλώς φοβούνται χειρουργικές επεμβάσεις.

Εάν η πορεία της νόσου επιτρέπει τη συντηρητική θεραπεία, τότε ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής ως προσθήκη στην επίσημη.

Τα ακόλουθα παρουσιάζουν σχηματικά τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των κιρσών.

Μέθοδος Συνταγή
Βάμμα Kalanchoe Αφαιρεί καλά την αίσθηση βαρύτητας και καψίματος στα πόδια. Το φυτό πρέπει να επιμείνει σε βότκα ή αραιωμένο αλκοόλ.

Τρίψτε τα πόδια σας για ένα μήνα έως ότου οι φλέβες της αράχνης εξαφανιστούν εντελώς.

κάστανο αλόγου 50 γραμφυτέψτε λουλούδια, ρίξτε 1 λίτρο βότκας. Επιμείνετε 2 εβδομάδες, ανακινώντας περιστασιακά. Αποθηκεύστε την έτοιμη έγχυση σε δροσερό μέρος.

Καταναλώστε 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλια 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Μετά από μια εβδομάδα, πάρτε 5 ημέρες και επαναλάβετε τη θεραπεία.

Συμπίεση μπλε πηλό Αραιώστε τον πηλό με νερό με τη συνοχή της ξινής κρέμας, εμποτίστε έναν επίδεσμο με αυτό το διάλυμα και απλώστε τον στην πληγείσα περιοχή των ποδιών για 3 ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εκτελέστε σε 1 ημέρα.
πατάτες Ξεφλουδίστε και τρίψτε 1 πατάτα. Βάλτε την προκύπτουσα μάζα σε έναν επίδεσμο και βιδώστε την στις προεξέχουσες φλέβες. Αφήστε το για 4 ώρες.
Ζωμοί rosehip 15 γρ. Τα μούρα τριαντάφυλλου ρίχνουν 0, 5 λίτρα ζεστού νερού και αφήστε το να μαγειρευτεί. Μπορείτε να πιείτε αυτό το ζωμό αντί για τσάι.
hawthorn Βράστε μια μικρή ποσότητα μούρων με βραστό νερό, αφήστε το να μαγειρευτεί. Πιείτε μισό ποτήρι πριν από τα γεύματα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι δίνουν καλά αποτελέσματα, αλλά μόνο σε συνδυασμό με επίσημες θεραπευτικές μεθόδους.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συνταγές, καθώς δεν είναι τόσο ακίνδυνες όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Με κιρσούς, οι βδέλλες φυτεύονται στην κατεστραμμένη περιοχή σύμφωνα με ένα ειδικό σχήμα

Hirudotherapy

Hirudotherapy- μια μέθοδος θεραπείας των κιρσών με φαρμακευτικές βδέλλες.

Αυτή η μέθοδος μη χειρουργικής θεραπείας των κιρσών δεν έχει χάσει τη σημασία και την αποτελεσματικότητά της σήμερα, αν και είναι ένας αρκετά παλιός τρόπος αντιμετώπισης της παθολογίας.

Βοήθεια.Μόνο φάρμακα βδέλλες χρησιμοποιούνται για θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι βδέλλες τοποθετούνται στις κατεστραμμένες περιοχές του ποδιού. Κολλούν στο δέρμα και το δαγκώνουν, εγχέοντας μια ειδική ουσία μέσα -hirudin, η οποία χαρακτηρίζεται από την ακόλουθη επίδραση στο σώμα:

 • βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος;
 • ενίσχυση των αγγειακών τοιχωμάτων.
 • αραίωση αίματος;
 • μείωση του πρήγματος και του πόνου.

Η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να είναι από 5 έως 40 λεπτά.Μετά τη δουλειά, οι βδέλλες εξαφανίζονται.

Για να αποκλειστεί η μετάδοση λοίμωξης, οι βδέλλες χρησιμοποιούνται μόνο 3 μήνες μετά την εφαρμογή τους.

Ωστόσο, τα άτομα που χρησιμοποιούνται συνήθως καταστρέφονται σε ένα ειδικό διάλυμα χλωραμίνης.

Φυσιοθεραπεία και θεραπευτικό μασάζ

Μεταξύ των μεθόδων θεραπείας των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση, η φυσιοθεραπείαξεχωρίζει καθώς έχουν ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών και είναι πολύ αποτελεσματικές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βοήθεια.Το κύριο αποτέλεσμα τέτοιων διαδικασιών είναι να τονίσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να απομακρύνει το πρήξιμο.

Ο συγκεκριμένος τύπος χειρισμού επιλέγεται ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.Οι ακόλουθοι τύποι φυσιοθεραπείας χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

 1. Υδροθεραπεία- αντιθέσεις με νερό.
 2. Ηλεκτροφόρηση.
 3. Darsonvalization- έκθεση σε εκκενώσεις ρεύματος χαμηλής συχνότητας.
 4. Διαλείπουσα πνευμονοσυμπίεση- τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία λόγω χαμηλής πίεσης συμπίεσης και ώθησης.
 5. Μαγνητοθεραπεία- διαλύει τους θρόμβους στο αίμα.
 6. Θεραπεία με αμπούλες- τα ημιτονοειδή ρεύματα θεραπεύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
Θεραπευτικό μασάζ ποδιών που πραγματοποιείται από ειδικό

Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική για κιρσούς θεωρείται ότι είναιθεραπευτικό μασάζ. Χρησιμοποιείται συχνά στην ιατρική πρακτική.

Βοήθεια. Το μασάζ χρησιμοποιείται μόνο στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της παθολογίας.

Το μασάζ εφαρμόζεται ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θεραπείας. Είναι ικανό για τα ακόλουθα εφέ:

 • εξαλείψτε το πρήξιμο, το μούδιασμα, τους σπασμούς.
 • ανακουφίστε την ένταση.
 • αύξηση αγγειακού τόνου.
 • αποκαταστήστε τη ροή του αίματος.

Το μασάζ πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο θεραπευτή. Το αυτο-μασάζ είναι δυνατό μόνο σύμφωνα με μαρτυρία γιατρού.

Άσκηση και δίαιτα

Είναι δυνατόν να θεραπεύσετε κιρσούς στο σπίτι; Αρκετά, εάν μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού, ακολουθώντας όλες τις συστάσεις του.

Ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την περίπτωση είναι η φύση της πορείας της νόσου. Οι μορφές που ξεκίνησαν απαιτούν ριζική θεραπεία σε ένα νοσοκομείο.

Σημαντικό.Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια σοβαρή ασθένεια, επομένως κάθε αυτοθεραπεία στο σπίτι πρέπει να αποκλειστεί!

Στο σπίτι, μετά από σύσταση γιατρού, πρέπει να τηρούνται διάφοροι κανόνες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ολόκληρου του θεραπευτικού συμπλόκου:

 1. Ειδικές ασκήσεις.
 2. Διατροφή.

Οι φλεβολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα να κάνετε ασκήσεις με στόχο την ενίσχυση των γλουτών, των μηρών και των κάτω ποδιών.

Η συστηματική μέτρια άσκηση δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά επιβραδύνει την ανάπτυξη της νόσου και ομαλοποιεί τη ροή του αίματος.

Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται μερικές φορές την ημέρα. Το σετ ασκήσεων επιλέγεται από τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της πορείας της νόσου και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Βοήθεια.Οι ασκήσεις δεν είναι δύσκολες και πολλές από αυτές είναι γνωστές από εμάς από το σχολείο: "ποδήλατο", "ψαλίδι".

Επιπλέον, μπορείτε και πρέπει να φάτε σωστά, δηλαδή να ακολουθήσετε μια δίαιτα, που απέχει πολύ από την τελευταία θέση μεταξύ μη χειρουργικών μεθόδων θεραπείας.

Η σωστή διατροφή θα έχει ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα, βελτιώνοντας την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και μειώνοντας το ιξώδες του αίματος.

Η μη χειρουργική θεραπεία είναι αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου

Η αποτελεσματικότητα της μη χειρουργικής θεραπείας

Μπορεί να αναφερθεί σαφώς ότι οι μη χειρουργικές μέθοδοι χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση.

Είναι απίθανο να είναι δυνατή η σύγκριση της αποτελεσματικότητάς τους με τη χειρουργική θεραπεία, καθώς, όπως σημειώθηκε νωρίτερα,το πρώτο χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια της παθολογίας και το δεύτερο - ήδη σε πιο σοβαρά στάδια της πορείας του.

Δηλαδή, η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε ακραίες περιπτώσεις, όταν είναι απλά απαραίτητο.

Εάν ένας γιατρός έχει ακόμη και την παραμικρή πιθανότητα να θεραπεύσει αυτήν την παθολογική κατάσταση χωρίς να καταφύγει σε ριζικές μεθόδους, τότε θα το χρησιμοποιήσει.

Με πολλούς τρόπους, η θεραπεία που συνταγογραφείται από έναν ειδικό εξαρτάται από τον ίδιο τον ασθενή, δηλαδή από την επικαιρότητα της αναζήτησης βοήθειας.

Συμπέρασμα

Εάν ένα άτομο ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και είναι προσεκτικός στην υγεία του, τότε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα δεν γίνεται απαρατήρητη και η διαβούλευση με έναν ειδικό για αυτό το θέμα δεν είναι περιττή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία για το εάν είναι δυνατή η θεραπεία κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση, καθώς ο ίδιος ο ασθενής γνωρίζει τι είναι δυνατό. Μετά από όλα, το πιο σημαντικό πράγμα που απαιτούσε από αυτόν, έκανε - γύρισε στο χρόνο.