Κάνει και δεν πρέπει για κιρσούς στα πόδια

Η συμμόρφωση με τις αντενδείξεις για κιρσούς στα πόδια είναι ο δρόμος για την υγεία. Ο ασθενής θα πρέπει να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής του, επειδήΔιαφορετικά, η ασθένεια θα συνεχίσει να εξελίσσεται, η οποία θα οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Όχι κάθε δραστηριότητα οδηγεί σε αυξημένα συμπτώματα κιρσών. Για παράδειγμα, το περπάτημα είναι πολύ ευεργετικό γιατίΠροωθεί τη φυσική εκροή αίματος από τα άκρα.

Τι να μην κάνετε με κιρσούς ορισμένου βαθμού

Ο θεράπων ιατρός υποχρεούται να πει στον ασθενή τι δεν μπορεί να γίνει με κιρσούς συγκεκριμένου βαθμού και τι μπορεί να γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα αρχικά συμπτώματα της νόσου, οι άνθρωποι προτιμούν να διατηρούν τα πόδια τους στις λεκάνες με κρύο νερό, να κάνουν λοσιόν από ορισμένα άγρια ​​βότανα, αλλά να μην έρχονται στο νοσοκομείο για εξέταση. Μην το κάνεις αυτό.

Στα πρώτα συμπτώματα της νόσου, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν θεραπευτή. Μετά την εξέταση, θα σας παραπέμψει σε έναν φλεβολόγο.

Αρχικό στάδιο

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης της νόσου. Με τις κιρσούς, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε σπορ, να κάνετε μεγάλες βόλτες στον καθαρό αέρα. Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα άβολα ρούχα και παπούτσια. Φροντίστε να επισκεφθείτε έναν φλεβολόγο. Θα γράψει μια συνταγή για φάρμακα και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον βαθμό συμπίεσης των ιατρικών ειδών.

Προοδευτικές κιρσούς

κιρσούς στα πόδια

Οτιδήποτε δεν μπορεί να γίνει με κιρσούς του αρχικού σταδίου απαγορεύεται αυστηρά να κάνει ακόμη και με μια προοδευτική ασθένεια. Εκτός από τους υπάρχοντες περιορισμούς, προστίθενται διατροφικές συστάσεις.

Ο ασθενής θα πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως τη διατροφή του. Εάν ο ασθενής είναι υπέρβαρος, τότε λαμβάνει καταναγκαστική δίαιτα.

Η μεταμόσχευση οργάνων για κιρσούς μπορεί να γίνει εάν οι κύριες φλέβες δεν επηρεαστούν ή ο κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς είναι πολύ υψηλός.

Εάν τα πόδια σας πονάνε άσχημα

Οι αντενδείξεις για κιρσούς που συνοδεύονται από σύνδρομο σοβαρού πόνου περιλαμβάνουν άρνηση άσκησης σκληρών. Τα δροσερά λουτρά θα βοηθήσουν στη μείωση της ταλαιπωρίας. Μπορούν να γίνουν το πρωί και το βράδυ. Η φυσιοθεραπεία για κιρσούς των κάτω άκρων θα είναι χρήσιμη στο αρχικό στάδιο, αλλά με μια ενεργά προοδευτική ασθένεια, περιλαμβάνεται στον κατάλογο αντενδείξεων.

Οι γιατροί συστήνουν να αγοράσετε ένα ειδικό μαξιλάρι ποδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός βραδινού ύπνου. Ανυψώνοντας τα πόδια σας, μπορείτε να διευκολύνετε τη ροή του αίματος από τα άκρα σας στην καρδιά σας. Ένας φλεβολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα εάν το σύνδρομο πόνου είναι πολύ σοβαρό. Αλλά όταν η κατάσταση βελτιώνεται, πρέπει να εγκαταλειφθούν, γιατίβάζουν πολύ άγχος στο συκώτι.

Εάν ξεσπάσει η φλέβα

αν ξεσπάσει μια φλέβα

Όλα εξαρτώνται από το πλοίο που υπέστη ζημιά.

Εάν εκραγεί ένα μικρό στεφάνι, ο ασθενής θα κατεβεί με μια φλέβα αράχνης, αλλά εάν ένα μεγάλο αγγείο έχει υποστεί ζημιά, θα εμφανιστεί ένα μεγάλο αιμάτωμα στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο είναι πολύ κακό από μόνο του.

Η πιεσοθεραπεία για κιρσούς σε αυτήν την κατάσταση είναι αδύνατη. Πρέπει να στερεώσετε ένα παγοκύστη στην κατεστραμμένη περιοχή του αγγείου και αφού περάσει ο πόνος, μεταβείτε στο γραφείο του γιατρού.

Εάν τα πόδια σας είναι φαγούρα και πρησμένα

Τα πόδια και το οίδημα είναι τα πρώτα σημάδια των κιρσών. Δείχνουν ότι η ροή του αίματος έχει ήδη διαταραχθεί, ότι οι ιστοί λαμβάνουν λιγότερη διατροφή.

Σε αυτήν την κατάσταση, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση διουρητικών και άλλων φαρμάκων που προωθούν την απελευθέρωση περίσσειας υγρού από το σώμα. Ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένα τζελ ψύξης για κιρσούς ή ενυδατικά.

Φυσικά, αφού εντοπίσει αυτά τα συμπτώματα, ένα άτομο πρέπει να κλείσει ραντεβού με γιατρό.

Εάν τα πόδια σας είναι μούδιασμα

αν τα πόδια σας μουντούν

Ορισμένες γιαγιάδες συμβουλεύουν τη χρήση θερμότερου ποδιού όταν αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται με κιρσούς. Είναι απολύτως αδύνατο να το κάνετε αυτό εάν δεν θέλετε να επιδεινώσετε τη δική σας κατάσταση. Είναι πιθανό ότι το μούδιασμα των άκρων προκλήθηκε από θρόμβο αίματος που έχει κολλήσει στο αγγείο.

Προκαλώντας τη διάταση της φλέβας, ο ασθενής μπορεί να προκαλέσει διακοπή θρόμβου αίματος, η οποία είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Η θεραπεία με μαγνητοθεραπεία για κιρσούς μπορεί να ανακουφίσει τους ασθενείς από μούδιασμα στα πόδια, διότιβοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος, αλλά με μια προοδευτική ασθένεια, αντενδείκνυται.

Τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε για κιρσούς

Με κιρσούς, δεν πρέπει να εκθέτετε τα πόδια σας σε παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Η ενεργή μηχανική δράση στα πόδια θα έχει επίσης αρνητικό αποτέλεσμα. Επιτρέπει να κάνετε κρύα περιτυλίγματα, ελαφρύ μασάζ και άλλες διαδικασίες που δεν προκαλούν τραυματισμό στο δέρμα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Τατουάζ

Είναι δυνατή η λήψη τατουάζ για κιρσούς; Ναι, εάν θα τοποθετηθεί κάπου στον βραχίονα ή στην ωμοπλάτη, δηλαδήσε περιοχή που δεν είναι ευπαθή σε ασθένειες. Μερικές γυναίκες στρέφονται στα σαλόνια με το ερώτημα αν είναι δυνατόν να πάρουμε τατουάζ για κιρσούς να κλείσουν τα προεξέχοντα αγγεία. Ένας κανονικός πλοίαρχος θα παραπέμψει αυτούς τους πελάτες σε έναν φλεβολόγο.

Πριν πάρετε τατουάζ για κιρσούς, ο ασθενής πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό. Εάν η επιθυμία του προέρχεται από την αισθητική, δηλαδήθέλει να κλείσει τα κατεστραμμένα αγγεία, είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε με λέιζερ ή σκληρυντικό. Εάν ο ασθενής θέλει απλώς να έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο στο πόδι, τότε πρέπει πρώτα να σταθμίσει όλους τους κινδύνους.

Το τατουάζ με κιρσούς είναι 90% πιθανό να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Συμπιέζει

Οι κομπρέσες θεωρούνται εξαιρετική θεραπεία για τις κιρσούς. Αυτή η δήλωση είναι εν μέρει αληθινή. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από οίδημα και άλλες εξωτερικές εκδηλώσεις της νόσου. Απαγορεύεται αυστηρά η εφαρμογή κομπρέσες για τροφικά έλκη, αλλεργικά εξανθήματα. Τα φυσικά προϊόντα που περιέχουν θα αυξήσουν τον ερεθισμό.

Διαφορετικοί τύποι αποτρίχωσης

Η αφαίρεση της υπερβολικής τρίχας των ποδιών είναι κυρίως γυναικείο πρόβλημα. Οι τυπικές μέθοδοι αποτρίχωσης για κιρσούς αντενδείκνυται. Η απομάκρυνση των υπερβολικών μαλλιών με τσιμπιδάκια, ζεστό κερί ή πάστα ζάχαρης θα επιδεινώσει την ασθένεια. Οι γυναίκες μπορούν να απαλλαγούν από την υπερβολική τρίχα στα πόδια τους με τις ακόλουθες μεθόδους:

 • αποτρίχωση με λέιζερ;
 • με εξειδικευμένες χημικές κρέμες.
 • κλασικό ξύρισμα;
 • ηλεκτρόλυση (εάν η ασθένεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο).

Άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης θα προκαλέσουν επιπλοκές. Οι γυναίκες θα πρέπει επίσης να σταματήσουν να περπατούν σε ψηλά τακούνια.

Ντους με αντίθεση και υδρομασάζ

ντους με αντίθεση και υδρομασάζ

Ένα ντους αντίθεσης θεωρείται μία από τις πιο χρήσιμες διαδικασίες για τις κιρσούς. Προωθεί τον φυσικό ερεθισμό των αγγειακών τοιχωμάτων. Χάρη στο ντους αντίθεσης, η παραγωγή κολλαγόνου ομαλοποιείται σε ασθενείς, η πυκνότητα των φλεβών αυξάνεται. Το υδρομασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των αρχικών κιρσών.

Περιτυλίγματα

Οι αντενδείξεις για κιρσούς στις γυναίκες περιλαμβάνουν ζεστά περιτυλίγματα. Γενικά, όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνουν θέρμανση των ποδιών και των αιμοφόρων αγγείων θα πρέπει να αποκλειστούν με κιρσούς.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος έχει αρνητική επίδραση στην κατάσταση των φλεβών. Τα κρύα περιτυλίγματα, αντίθετα, είναι χρήσιμα στο αρχικό στάδιο των κιρσών.

Συνιστάται η χρήση μενθόλης ή άλλων συστατικών που δροσίζουν το δέρμα.

Άμβλωση

Οι γιατροί συχνά απαντούν αρνητικά όταν ρωτηθούν εάν είναι δυνατόν να πάρετε ΟΚ για κιρσούς. Αλλά με μια ενεργή σεξουαλική ζωή και απροθυμία να αποκτήσουν παιδί, η χρήση οιστρογονικών αντισυλληπτικών είναι η βέλτιστη επιλογή, επειδή

έκτρωση για κιρσούς

Η άμβλωση για κιρσούς αποτελεί απειλή για τη ζωή μιας γυναίκας. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία εάν ο ασθενής έχει βλάβες των πυελικών φλεβών. Με αυτή τη μορφή της νόσου, οι γυναίκες σπάνια καταφέρνουν να γεννήσουν ένα παιδί κανονικά.

Είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αυθόρμητη άμβλωση.

Λαπαροσκόπηση

Οι γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν κατηγορηματικά στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να γίνει λαπαροσκόπηση για κιρσούς.

Η ίδια η χειρουργική επέμβαση δεν δημιουργεί προβλήματα στο σώμα εάν η ασθένεια επηρεάζει μόνο τις φλέβες των ποδιών κοντά στο δέρμα.

Αλλά εάν τα μεγάλα αγγεία έχουν υποστεί ζημιά, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται συχνά για τη διάγνωση των πυελικών κιρσών.

Θεραπεία λάσπης

Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αποκατάσταση του αγγειακού τόνου στο αρχικό στάδιο της νόσου. Η θεραπεία με λάσπη δεν πρέπει να γίνεται εάν υπάρχουν τροφικά έλκη στο σώμα ή έχει υποστεί βλάβη το δέρμα. Αυτή η θεραπεία αντενδείκνυται σε προοδευτικές κιρσούς, επειδήβρωμιά χωρίς πρόσθετα συστατικά στεγνώνει πολύ το δέρμα και αυτό είναι πολύ επιβλαβές σε περίπτωση προβλημάτων με τα αιμοφόρα αγγεία.

Μπανιέρα και σάουνα

Το τρίψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κιρσούς, αλλά θα πρέπει να περιέχει μικρά σωματίδια που δεν θα τραυματίσουν σοβαρά το δέρμα.

Αυτά τα καλλυντικά παρασκευάζονται με βάση σωματίδια σπόρων βατόμουρου ή λευκασμένου ρυζιού. Η σάουνα και το λουτρό αντενδείκνυται κατηγορηματικά σε ασθενείς με διαγνωσμένες κιρσούς.

Και πάλι, έχει να κάνει με τη ζέστη. Προωθεί το άνοιγμα των πόρων, αλλά επίσης βλάπτει σημαντικά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.

Ανυψώστε τα πόδια

Είναι απολύτως αδύνατο να ζεσταίνετε τα πόδια σας με κιρσούς στα πόδια. Ακόμα κι αν έχετε κρύο και η γιαγιά σας επιμένει ότι ένα ζεστό μπάνιο με μουστάρδα θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρήγορα, δεν πρέπει να ζεσταίνετε τα άκρα σας.

Όταν τα πόδια ζεσταίνονται, τα αγγεία επεκτείνονται πολύ και από τότεέχουν ήδη αυξημένη διάμετρο, αυτό οδηγεί σε επιδείνωση της γενικής κατάστασης των φλεβών.

Οι ασθενείς με κιρσούς μπορούν να κάνουν θεραπευτικά λουτρά με θερμοκρασία νερού που δεν υπερβαίνει τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Μαύρισμα

ηλιακό έγκαυμα με κιρσούς

Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το σολάριουμ για κιρσούς. Όσον αφορά το εάν μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία με κιρσούς των ποδιών, οι απόψεις των γιατρών διαφέρουν. Μερικοί γιατροί ισχυρίζονται ότι η βραχυπρόθεσμη έκθεση στο ηλιακό φως είναι ευεργετική για το σώμα, αλλά οι φλεβολόγοι λένε ότι το υπεριώδες φως θερμαίνει πολύ τα πόδια, κάτι που είναι πολύ επιβλαβές για την κατάσταση των φλεβών.

Λήψη φαρμάκων για δραστικότητα με κιρσούς

Όταν ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να κάνουμε σεξ με κιρσούς υπό την επίδραση διαφόρων φαρμάκων που ενισχύουν τη στύση, όλοι οι γιατροί θα απαντήσουν ότι είναι αδύνατο. Τα φάρμακα για τη βραχυπρόθεσμη εξάλειψη της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνουν σημαντικά την πίεση στα αγγεία. Αυτό το φαινόμενο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για άτομα με καρδιακές παθήσεις, αλλά και για εκείνους που πάσχουν από διάφορες παθολογίες του αγγειακού συστήματος.

Αντενδείξεις για τη λήψη φαρμάκων

Για κιρσούς, αντενδείξεις ισχύουν για πολλά φάρμακα. Πρώτα απ 'όλα, οι ασθενείς πρέπει να απορρίπτουν χάπια που προκαλούν αύξηση της πίεσης. Τα ναρκωτικά που συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία πρέπει επίσης να σταματήσουν. Η ομάδα των απαγορευμένων φαρμάκων περιλαμβάνει χάπια που αυξάνουν το ιξώδες του αίματος.

Φυσική δραστηριότητα

Το σχοινί για κιρσούς θα πρέπει να εξαιρεθεί από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης αγώνες στίβου και αγώνων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι τύποι ασκήσεων δημιουργούν πρόσθετα φορτία σοκ στις φλέβες.

Ως αποτέλεσμα, τα αγγεία τεντώνονται τόσο υπό την επίδραση της ροής του αίματος όσο και υπό την επίδραση των βαρυτικών δυνάμεων. Η άσκηση πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Το περπάτημα, το κολύμπι, η γυμναστική, όχι η γιόγκα δύναμης είναι πολύ χρήσιμη για τις κιρσούς.

Εντατική προπόνηση και ποδόσφαιρο

ποδόσφαιρο με κιρσούς

Τα άτομα που πάσχουν από κιρσούς θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον επαγγελματικό αθλητισμό. Η εντατική εκπαίδευση, συνοδευόμενη από εργασία με ελεύθερα βάρη, είναι επίσης αντένδειξη.

Το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το μπάσκετ μπορούν να παιχτούν στα αρχικά στάδια της νόσου, και κατά τη διάρκεια της προπόνησης πρέπει να χρησιμοποιήσετε εσώρουχα συμπίεσης ή ελαστικούς επιδέσμους.

Με την περαιτέρω πρόοδο της νόσου, αυτά τα αθλήματα θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Κανόνες τροφίμων

Η σωστή διατροφή για αιμοφόρα αγγεία αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Ο ασθενής πρέπει να τρώει τροφές που ενισχύουν τα αγγειακά τοιχώματα. Εάν είναι απαραίτητο, η τροφή γίνεται διαιτητική εάν ο ασθενής έχει περίσσεια δείκτη μάζας σώματος ή παρουσία σπλαχνικού λίπους. Οι γιατροί προτείνουν τα ακόλουθα τρόφιμα:

 • ξηροί καρποί;
 • φρούτα;
 • άπαχο κρέας;
 • δημητριακά που περιέχουν υδατάνθρακες και χρήσιμα μέταλλα.
 • αυγά;
 • φυσικά τσάι και χυμοί.

Απαγορευμένα τρόφιμα και ποτά

Οι ασθενείς συχνά δεν ξέρουν τι να φάνε με κιρσούς, επομένως ουσιαστικά δεν αλλάζουν τη διατροφή τους. Πρώτα απ 'όλα, οι ασθενείς πρέπει να εγκαταλείψουν το λίπος. Τα βαριά κρέατα, τα εκλεπτυσμένα, τηγανητά τρόφιμα θα πρέπει να αποκλειστούν εντελώς από τη διατροφή. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν από το μενού. Τα απαγορευμένα τρόφιμα περιλαμβάνουν:

 • όλοι οι τύποι αλκοόλ, επειδήτο αλκοόλ βοηθά στη διάταση των φλεβών.
 • μαύρο τσάι, δυνατός καφές;
 • καρυκεύματα;
 • κιχώριο (χρήσιμο για υπέρταση, αλλά επειδή διαστέλλει τις φλέβες, είναι επικίνδυνο για ασθενείς με κιρσούς).
 • γλυκά και σόδα, γιατίαποτελούνται από εύπεπτους υδατάνθρακες, επομένως δεν είναι κατάλληλοι για υπέρβαρους ασθενείς.

Η συγκεκριμένη λίστα αντενδείξεων εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου. Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να καταναλώσετε ολόκληρο το προϊόν, αλλά σε μικρές μερίδες. Οι ασθενείς σπάνια συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα, επομένως είναι καλύτερο να αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή τρόφιμα και ποτά που επιταχύνουν την ανάπτυξη κιρσών.

Λαϊκές θεραπείες

Οι πρώτες βοήθειες για κιρσούς μπορούν να παρέχονται στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Τα φυτικά συστατικά δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, βελτιώνουν την κατάσταση των φλεβών, ανακουφίζουν από τη φλεγμονή.

Εξετάστε αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για κιρσούς:

 • Η συμπίεση καστανιάς έχει καλό αποτέλεσμα. Ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το καστανό ψωμί σε φέτες, λαδώστε το με άνετο βούτυρο. Πασπαλίστε τα κομμάτια που προκύπτουν γενναιόδωρα με προ-ψιλοκομμένα φρούτα καστανιάς.
 • Για κιρσούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κομπρέσα από κολλιτσίδα και χρένο, η οποία παραμένει μια νύχτα.
 • Ο πόνος και η φλεγμονή ανακουφίζουν το μέλι.

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που απαιτεί ειδική προσέγγιση. Προς το παρόν, θα πρέπει να προσέχετε την κατάσταση, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να εγκαταλειφθούν ή να γίνουν λιγότερο έντονα - σωματική δραστηριότητα, υδρομασάζ. Αλλά είναι καλύτερο να αρνηθείτε εντελώς το μαύρισμα και την αποτρίχωση.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν κάποια παράνομα ναρκωτικά που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Συμβουλή του γιατρού: τι χρειάζεστε και τι μπορείτε να κάνετε με κιρσούς

συμβουλές γιατρού για κιρσούς

Οι κιρσίδες εμφανίζονται λόγω της απώλειας μεγάλων και μικρών φλεβών τόνου, ελαστικότητας. Οι φλέβες εκτείνονται σε διάμετρο, σχηματίζουν κόμβους. Η ασθένεια είναι σοβαρή, δυσάρεστη και άσχημη, τι μπορεί να γίνει με κιρσούς και τι δεν μπορεί να ειπωθεί περαιτέρω.

Τι χρειάζεστε και μπορείτε να κάνετε με τις κιρσούς

Η ανακούφιση μιας κατάστασης με κιρσούς πρέπει να ξεκινά με την εξάλειψη των αιτιών που συμβάλλουν στην κακή κυκλοφορία στα άκρα.

 • Κατά την καθιστική εργασία, πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 1, 5-2 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάντε μια απλή άσκηση. Μπορείτε να τρέξετε 100-200 μέτρα ή τουλάχιστον 10-15 φορές να ανεβείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Πριν από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, μην ξεχάσετε να επιδέσετε τα πόδια σας με έναν ελαστικό επίδεσμο ή να φοράτε ειδικές ιατρικές κάλτσες, καλσόν ή γόνατα. Οι ελαστικές κάλτσες αποτρέπουν περαιτέρω κιρσούς και δημιουργούν αντίσταση στη φλεβική συμφόρηση.
 • Σε περίπτωση κιρσών, προσπαθήστε να αγοράσετε άνετα παπούτσια, το πόδι πρέπει να στηρίζεται σε αυτό και να μην περιορίζεται από ένα στενό μπούστο.
 • Εάν έχετε κιρσούς, κάντε ειδικές ασκήσεις για τα πόδια σας κάθε μέρα. Η απλούστερη άσκηση είναι να σταθείτε εναλλάξ στα τακούνια σας και μετά στα δάχτυλα των ποδιών σας. Με κιρσούς, είναι χρήσιμο να κάνετε ασκήσεις με την ανύψωση των ποδιών.
 • Προσπαθήστε να μετακινηθείτε περισσότερο - αυτή η ασθένεια δεν του αρέσει η κίνηση. Περπατήστε πάνω και κάτω από τις σκάλες, χρησιμοποιήστε το ασανσέρ λιγότερο συχνά, περπατήστε πιο συχνά και καθίστε λιγότερο στην τηλεόραση και τον υπολογιστή.
 • Όταν κάθεστε, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας ψηλά. Εάν παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ κάθεστε σε μια πολυθρόνα, τοποθετήστε ένα μικρό σκαμνί δίπλα του και στηρίξτε τα πόδια σας άνετα πάνω του. Τοποθετήστε τα πόδια σας σε ένα μικρό στήριγμα ή σκληρό μαξιλάρι τη νύχτα.
 • Το κολύμπι είναι χρήσιμο για τις κιρσούς. Το κολύμπι θεωρείται η καλύτερη πρόληψη των κιρσών. Το καλύτερο ξεκούραση για φλέβες με κιρσούς μετά από μια μέρα εργασίας είναι ένας αργός, ήρεμος περίπατος και κολύμπι στην πισίνα.
 • Στόχος για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα σε στάση με τα πόδια σου να υψώνονται πάνω από την καρδιά σου. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να σηκώσετε τα πόδια σας στον τοίχο.
 • Το καλοκαίρι, προσπαθήστε να περάσετε τις διακοπές σας στην όχθη του ποταμού ή δίπλα στη θάλασσα. περπατάτε χωρίς παπούτσια σε σκληρό γρασίδι, άμμο ή βότσαλα πιο συχνά. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια στο θαλασσινό νερό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις κιρσούς.

Οι φλεβολόγοι που εμπλέκονται στην ανάπτυξη διαγνωστικών μέτρων για κιρσούς, τη θεραπεία τους και την πρόληψη της νόσου συνιστούν ανεπιφύλακτα να ξεκουραστείτε στα πόδια σας. Με την παραμικρή ευκαιρία, προσπαθήστε να τεντώσετε τα πόδια σας, να τα ξεκουράσετε και ταυτόχρονα να τα σηκώσετε ψηλότερα, τότε οι φλέβες θα λειτουργούν πάντα σαν ρολόι!

Τι να μην κάνετε με κιρσούς

τι δεν πρέπει να κάνετε με τις κιρσούς
 • Με κιρσούς, δεν μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε είδος αποτρίχωσης. Ακόμη και η πιο ήπια διαδικασία μπορεί εύκολα να βλάψει τα εύθραυστα αγγεία. Ξεχάστε τις ταινίες κεριών, τις ηλεκτρικές αποτριχωτικές ουσίες και τα σάκχαρα.
 • Σε περίπτωση κιρσών, είναι απαραίτητο να προστατέψετε τα πόδια σας από επιθετικές επιδράσεις, οπότε μην χρησιμοποιείτε απολέπιση που περιέχει αιχμηρά σωματίδια.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, η υγεία είναι πιο ακριβή από την ομορφιά.
 • Απαγορεύεται αυστηρά το κάθισμα στα πόδια με κιρσούς.
 • Μην χρησιμοποιείτε σκληρούς και σκληρούς καθαριστές. Με κιρσούς, απαγορεύεται να κάνετε μασάζ στις κνήμες με χονδροειδείς βούρτσες.
 • Να είστε πολύ προσεκτικοί με το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας - μπορεί να αυξήσει την εκδήλωση φλεβικής ανεπάρκειας. Πριν αποφασίσετε σχετικά με τη διαδικασία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν φλεβολόγο.
 • Το κάπνισμα είναι ο νούμερο ένα εχθρός με κιρσούς. Η επιλογή είναι απλή: είτε καπνίστε είτε ζήστε μια γεμάτη ζωή και έχετε υγιή πόδια.

Οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να νικήσει, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε, διαφορετικά η ασθένεια θα καταστρέψει ολόκληρη τη ζωή σας. Με κιρσούς, τα νυχτερινά λουτρά ποδιών με θάλασσα ή συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι είναι χρήσιμα και απαραίτητα. Το ιωδισμένο αλάτι είναι επίσης κατάλληλο για θεραπείες.

 • Για να εκτελέσετε τη διαδικασία, γεμίστε το λουτρό με νερό, ώστε να φτάσει στη μέση του μοσχαριού. Διαλύστε μια έως δύο κουταλιές της σούπας αλάτι σε νερό και περπατήστε στο μπάνιο για περίπου πέντε έως δέκα λεπτά. Τα ίδια λουτρά με έγχυση χαμομηλιού, άχυρο βρώμης, μέντα, φασκόμηλο και yarrow δίνουν θετικό αποτέλεσμα.
 • Θεραπεύει τις κιρσούς και τη θρομβοφλεβίτιδα με μια συμπίεση από ένα φύλλο λευκού λάχανου. Χτυπήστε ελαφρά το φύλλο λάχανου, κυλήστε με έναν πλάστη. Λιπάνετε τη μία πλευρά του φύλλου με φυτικό έλαιο και απλώστε αυτήν την πλευρά στις νοσούντες φλέβες. Ενισχύστε το φύλλο με έναν επίδεσμο, κρατήστε το για μια ημέρα. Η πορεία της θεραπείας είναι ένας μήνας.
 • Με κιρσούς, οι εφαρμογές από τριμμένες πατάτες δίνουν καλό αποτέλεσμα. Πλύνετε τις πατάτες, ξεφλουδίστε και τρίψτε. Βάλτε τη μάζα σε ένα πανί ή γάζα και απλώστε στις πληγείσες φλέβες. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 15 λεπτά ή περισσότερο.
 • Για σοβαρό πόνο στα πόδια, συνιστάται να τρίβετε τα πόδια σας με αδιάλυτο ξύδι μηλίτη το πρωί και το βράδυ. Μπορείτε να μουλιάσετε ένα μαντηλάκι σε μη αραιωμένο ξίδι μηλίτη μήλου και να το τυλίξετε γύρω από τα πόδια σας.

Τυλίξτε μια μαλακή πετσέτα από πάνω από τα πόδια. Τοποθετήστε τα πόδια σας σε ρολό ή σκληρό μαξιλάρι και κρατήστε το για περίπου μισή ώρα.

Εάν κάνετε τέτοια περιτύλιξη για κιρσούς κάθε μέρα για ενάμιση μήνα, ο πόνος θα πρέπει να εξαφανιστεί.

Συμβουλή του γιατρού: τι χρειάζεστε και μπορείτε να κάνετε με τις κιρσούς.

 • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε κιρσούς με φτέρη. Τρίψτε τα φρέσκα, φρεσκοκομμένα φύλλα φτέρης στον πολτό. Ανακατέψτε το 1/1 με ξινό γάλα και απλώστε σε ομοιόμορφο στρώμα σε περιοχές με κιρσούς. Εκτελέστε τη θεραπεία για 4 ημέρες το πολύ και μετά κάντε ένα διάλειμμα για μερικές ημέρες. Με διάλειμμα αρκετών ημερών, τέτοιες συμπιέσεις μπορούν να επαναληφθούν.
 • Συνιστάται η τακτική εφαρμογή φρέσκου πολτού ντομάτας σε κιρσούς. Κόψτε μια μεγάλη και ώριμη ντομάτα σε λεπτές φέτες και επίδεσμο σε πληγές. Διατηρήστε τη συμπίεση για τρεις ώρες.
 • Με κιρσούς, μπορείτε και πρέπει να κάνετε επιφανειακό αυτο-μασάζ. Κάντε μασάζ με σαπούνι στα χέρια, θα πρέπει να γλιστρήσει πολύ καλά στο δέρμα.
 • Για σοβαρό πόνο σε πονόλαιμο, θα βοηθήσει το βάμμα βότκας των λουλουδιών καστανιάς. Τρίψτε 50 γραμμάρια λουλουδιών σε σκόνη, ρίξτε 1/2 λίτρο βότκας και αφήστε για αρκετές ημέρες. Τρίψτε το βάμμα στις φλέβες πολύ προσεκτικά, με ελαφριές κινήσεις.
 • Το τρίψιμο σε πονόλαιμα με κιρσούς θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα βάμμα βότκας με τα φύλλα Kalanchoe. Ξεπλύνετε τα φρέσκα φύλλα με νερό, συνθλίψτε σε ένα βούτυρο και ρίξτε βότκα σε αναλογία 1/10. Επιμείνετε σε σκοτεινό μέρος για τρεις ημέρες, στραγγίστε πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιήστε το για τρίψιμο 2-3 φορές την ημέρα.
 • Σε περίπτωση κιρσών, μια συμπίεση από καλά πολτοποιημένα φύλλα κόκκινου λάχανου μαλακώνει και ανακουφίζει τη φλεγμονή.
 • Το βάμμα της celandine θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της κυάνωσης των ποδιών. Πάρτε 10 σταγόνες βάμμα ανά κουταλιά της σούπας γάλα τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
 • Το κολλιτσίδα ή τα λιλά φύλλα βοηθούν στην απαλλαγή από την κυάνωση των ποδιών με κιρσούς. Πουρέτε φρέσκα φύλλα στα χέρια σας και επιδέστε τα στα πόδια σας.

Εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχουν αλλαγές στις φλέβες στα πόδια σας, προσπαθήστε να επανεξετάσετε και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Πηγαίνετε για περιπάτους περισσότερο, πηγαίνετε για σπορ, περιορίστε τον εαυτό σας στη διατροφή και ξεφύγετε από τη σωματική αδράνεια.

Όταν η ασθένεια εξελίσσεται, απαιτείται βοήθεια από έναν φλεβολόγο. Η γενετική προδιάθεση για ασθένεια και άλλοι παράγοντες μπορούν να νικηθούν. Είναι σημαντικό να μην είστε τεμπέλης, να μην παραιτηθείτε, να ακολουθήσετε τις συστάσεις του γιατρού και να μην ξεχάσετε τις βασικές συστάσεις.

Εκατομμύρια άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το πρόβλημα των κιρσών των κάτω άκρων. Η βαρύτητα στα πόδια, η εμφάνιση οιδήματος και οι μπλε φλέβες (αγγειακά δίκτυα) που μόλις παρατηρούνται στο πρώτο στάδιο είναι σοβαροί λόγοι για να είστε προσεκτικοί.

Είναι αδύνατο να ξεκινήσει η ανάπτυξη της νόσου - η θεραπεία των ασθενών μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια εάν δεν έχουν συμβουλευτεί γιατρό εγκαίρως. Ορισμένες από τις μεθόδους θεραπείας βασίζονται στη λήψη μέτρων που είναι διαθέσιμα σε όλους.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Χρήση ειδικών πηκτωμάτων και αλοιφών.Είναι πραγματικά σε θέση να απομακρύνουν ή να μειώσουν τον πόνο στα πόδια, αλλά είναι αποτελεσματικά μόνο εάν η θεραπεία ξεκινήσει στο πρώτο στάδιο των κιρσών.
 • Αίτηση για κιρσούς φλεβών των ποδιών - τα χρήματα που λαμβάνονται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες ενός ειδικού.Σε αντίθεση με τις αλοιφές, δρουν από μέσα, έχοντας πιο γρήγορο αποτέλεσμα
 • Θεραπεία με λέιζερ.Αποδεικνύεται αποτελεσματικό σε σχέση με τα "δίχτυα" και άλλα σημάδια του αρχικού σταδίου των κιρσών.
 • Θεραπεία με όζον, που εγχέεται απευθείας στην περιοχή "πλέγματος" στα πόδια.Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται περισσότερες από μία διαδικασίες για να επηρεαστούν εναλλακτικά όλα τα μεγεθυμένα αγγεία στα πόδια.
 • Η πιο «τραχιά» μέθοδος είναι η παρέμβαση ενός χειρουργού (φλεβεκτομή).Η πληγείσα περιοχή όπου σχηματίζεται θρόμβος αίματος αφαιρείται.

Η εμφάνιση σημείων κιρσών: βαρύτητα στα πόδια, χαρακτηριστικό "δίχτυα", οίδημα - αυτός είναι ένας λόγος για να δείτε έναν γιατρό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξαρτάται μόνο από εμάς αν θα είμαστε τόσο κινητοί στα γηρατειά ή σε μια ακόμη σχετικά νεαρή ηλικία θα υποφέρουμε από κιρσούς των ποδιών.