Κιρσώδεις φλέβες στις γυναίκες

κιρσούς στις γυναίκες

Οι κιρσοί προκαλούνται από προβλήματα με τις βαλβίδες των φλεβών. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι πολύ πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες, και ακόμη περισσότερο στους εφήβους. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, αυτή η ασθένεια γίνεται «νεότερη». Πολλοί πιστεύουν ότι η ασθένεια εκδηλώνεται στις γυναίκες μόνο έως την ηλικία των 40 ετών, αλλά μικρές εκδηλώσεις της νόσου μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και στη νεολαία.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

Οι αιτίες των κιρσών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο ζωής της γυναίκας.

Πρόβλημα προκύπτει από το κλείσιμο των φλεβικών βαλβίδων. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, θρόμβοι αίματος, έλκη, αναιμία, θρομβοεμβολισμός. Χωρίς λύση στο πρόβλημα, η ασθένεια οδηγεί ακόμη και σε αναπηρία. Η θεραπεία πραγματοποιείται μέσω φαρμάκων, θεραπείας με λέιζερ ή χειρουργικής επέμβασης.

Με κιρσούς, οι φλέβες των κάτω άκρων ή των άνω άκρων επεκτείνονται. Προχωρά σε τέσσερα στάδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα αγγεία είναι φραγμένα, εμποδίζεται η ροή του αίματος και το φλεβικό δίκτυο αλλάζει. Το πρώτο και το δεύτερο στάδιο είναι ευκολότερα στη θεραπεία. Η εμφάνιση των κιρσών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Οι αιτίες των κιρσών στις γυναίκες βρίσκονται σε λάθος τρόπο ζωής. Τις περισσότερες φορές, οι λόγοι για την εμφάνιση στο δίκαιο φύλο είναι τα μεγάλα αθλητικά φορτία στα πόδια, η συχνή χρήση παπουτσιών με ψηλά τακούνια, η εγκυμοσύνη. Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι κιρσοί μπορούν επίσης να εμφανιστούν λόγω ορμονικών αλλαγών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κιρσοί συχνά διαγιγνώσκονται με εμμηνόπαυση. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η προδιάθεση μιας γυναίκας σε αυτόν, η οποία κληρονομείται από τους γονείς της. Γενικά, ένας ακατάλληλος τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει την εκδήλωση της νόσου.

Συμπτώματα της νόσου

Αρχικά, οι γυναίκες παρατηρούν ότι τα πόδια τους είναι πιο κουρασμένα από πριν.

συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες

Οι κιρσοί εμφανίζονται σε διαφορετικές ηλικίες. Συνήθως, λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στα πρώτα συμπτώματα των κιρσών στις γυναίκες. Η παθολογία ξεκινά αθώα. Τα πρώιμα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από κουρασμένα πόδια, φαγούρα ή πρήξιμο. Πολλοί αποδίδουν τα πάντα σε κόπωση και μια κουραστική μέρα εργασίας. Πιστεύουν ότι αν κάνετε ένα μασάζ και ξεκουραστείτε για μερικές μέρες, ο πόνος θα εξαφανιστεί. Αλλά εντείνεται και γίνεται χρόνια · εμφανίζεται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κίνησης. Το πρήξιμο γίνεται επίσης μόνιμο.

"Αστερίσκοι κιρσών" - σημάδια κιρσών στις γυναίκες. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι εμφανές ένα πλέγμα φλεβών στα πόδια. Αυτό συμβαίνει όταν οι βαλβίδες των αγγείων κλείνουν και η ροή του αίματος γίνεται δύσκολη. Στη συνέχεια, μπορεί να παρατηρηθεί ένα δίκτυο φλεβών κοντά στα γόνατα ή στα μοσχάρια, το οποίο θα αυξηθεί στο μέλλον. Χαρακτηρίζεται από την ασθένεια και κράμπες στα μοσχάρια, εύθραυστα νύχια στα δάχτυλα των κάτω άκρων. Λόγω της παράβλεψης των συμπτωμάτων, μικρές πληγές μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια στα επόμενα στάδια. Μαζί με αυτό, η δυσφορία αυξάνεται.

Συνέπειες

Εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να αποφύγετε σοβαρές ανωμαλίες. Οι συνέπειες των κιρσών προκύπτουν λόγω παραμέλησης της υγείας κάποιου. Εξαιτίας αυτού, αρχίζουν διάφορες επιπλοκές, από τις οποίες με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο δύσκολο να απαλλαγούμε. Λίγοι σκέφτηκαν τι μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση της νόσου. Για κάποιο λόγο, πολλοί πιστεύουν ότι είτε θα περάσει μόνος του είτε θα σταματήσει στο αρχικό στάδιο. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ο χρόνιος πόνος και η εμφάνιση μικρών πληγών. Αυτές οι πληγές μετατρέπονται σε ουλές στο δέρμα της γυναίκας. Και λόγω της συνεχούς απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ο σχηματισμός μεγάλων θρόμβων αίματος. Ταυτόχρονα, παραμορφωμένες περιοχές του δέρματος εμφανίζονται στα πόδια.

Εάν δεν πάτε στο γιατρό εγκαίρως, τότε στη χειρότερη περίπτωση, ακόμη και ο ακρωτηριασμός των άκρων είναι δυνατός.

Θεραπεία ασθενειών

θεραπεία των κιρσών στις γυναίκες

Η παθολογία απαιτεί υποχρεωτική επίσκεψη σε εξειδικευμένο γιατρό.

Εάν εντοπίσετε προβλήματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή θεραπεία. Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η αντιμετώπιση των κιρσών από μόνη σας είναι εξίσου επικίνδυνη με την παράβλεψη του προβλήματος. Οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών απαιτούν πολύπλοκη θεραπεία. Είναι απαραίτητο να στραφείτε σε στενά εστιασμένους ειδικούς - φλεβολόγους. Καταφεύγουν σε αυτήν τη θεραπεία:

 • φάρμακα;
 • λαϊκές θεραπείες;
 • λέιζερ;
 • χειρουργική επέμβαση;
 • σκληροθεραπεία.

Οι δύο τελευταίες θεραπείες χρησιμοποιούνται μόνο για επιπλοκές και προχωρημένα στάδια. Γενικά, όλα μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια ειδικής φαρμακευτικής αγωγής ή εναλλακτικών μεθόδων. Απαιτείται επίσης ειδική διατροφή. Όμως όλη αυτή η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται υπό την αυστηρή επίβλεψη ενός ειδικού γιατρού. Μετά τη θεραπεία, θα συνταγογραφηθεί προληπτική γυμναστική.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Οι κιρσοί των ποδιών μπορούν να αντιμετωπιστούν με λεμόνι, φράουλα, βατόμουρο, μαϊντανό, σταφύλι και πολλές άλλες θεραπείες. Το σμέουρο και το μέλι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα. Οι φράουλες αλέθονται και εφαρμόζονται στο δέρμα. Και από ένα μείγμα μελιού και αλκοόλ, λαμβάνεται ένα καλό βάμμα, πρέπει να τρίβεται στο δέρμα των ποδιών έως ότου απορροφηθεί πλήρως. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος, στη μείωση του πρηξίματος των ποδιών και του πόνου. Ο χυμός λεμονιού κάνει υπέροχα λουτρά. Και συμπιέζει με χυμό σταφυλιού και μαϊντανού μειώνει ακόμη και τη φλεγμονή στα πόδια. Το Ginseng είναι μια καθολική θεραπεία. Δυνατές αλοιφές παρασκευάζονται από αυτό. Και αν παρασκευάζετε τζίνσενγκ και το αφήσετε, μπορείτε να το πιείτε σαν κανονικό βάμμα. Αυτό το φάρμακο θα δώσει ελαφρότητα στα πόδια, θα ανακουφίσει τον πόνο, την κόπωση.

Φάρμακα

φάρμακα κατά των κιρσών

Για την εξάλειψη της παθολογίας, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα με τη μορφή δισκίων.

Διάφορα φάρμακα μπορούν να συνταγογραφηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο, αλλά είναι πιο αποτελεσματικά στα δύο πρώτα. Δεδομένου ότι η θεραπεία των κιρσών των ποδιών είναι πολύπλοκη, ο φλεβολόγος θα συνταγογραφήσει αλοιφές, δισκία. Η δράση τους θα λειτουργήσει σωστά μόνο εάν τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συνεχώς. Για παράδειγμα, η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται κατά μέσο όρο τρεις φορές την ημέρα.

Οι αλοιφές ποδιών ή οι πηκτές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος. Βοηθούν να απαλλαγούμε γρήγορα από την ασθένεια. Αφαιρούν επίσης τη φλεγμονή και μπορούν να συμβάλουν στην αγγειοδιαστολή. Τα παυσίπονα συνταγογραφούνται συνήθως για να ανακουφίσουν την αίσθηση καψίματος στα πόδια. Χρησιμοποιούνται αγγειοπροστατευτές. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ειδικά φάρμακα για «αραίωση» του αίματος και επιτάχυνση της ροής του αίματος.

Λειτουργίες για κιρσούς

Για σοβαρές επιπλοκές, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει. Στις χειρότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ακρωτηριασμός. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνταγογραφούνται φάρμακα, συνταγογραφούνται δίαιτα και γυμναστική. Μόνο μετά από αυτό μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αποκατάσταση. Μεταξύ των πιο δημοφιλών χειρουργικών μεθόδων είναι:

 • Θεραπεία με λέιζερ. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής και προσιτή μέθοδος θεραπείας - χρησιμοποιώντας λέιζερ.
 • Η σκληροθεραπεία, η ουσία της οποίας είναι η εισαγωγή ενός ειδικού υγρού σε μια φλέβα, που περιορίζει τον αυλό.
 • Φλεβεκτομή, στην οποία απλώς αφαιρούνται οι προσβεβλημένες φλέβες.
 • Θεραπεία ραδιοκυμάτων. Αυτή είναι η πιο ανώδυνη μέθοδος, καθώς δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση.

Διατροφή για κιρσούς

δίαιτα για κιρσούς

Σε περίπτωση προβλημάτων με τα αιμοφόρα αγγεία, εξαιρέστε πολύ αλμυρά τρόφιμα από τη διατροφή.

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ακούνε ότι η διατροφή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία. Αυτό όμως δεν προκαλεί έκπληξη. Η διατροφή με κιρσούς σας επιτρέπει να χάσετε βάρος (αυξάνει το φορτίο στα πόδια) και επιταχύνει τη ροή του αίματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να στραφούμε σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία παρατείνει την ύφεση. Απαγορεύεται:

 • τρώτε λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα.
 • πίνετε αλκοόλ;
 • τρώτε πολύ αλμυρό ή πικάντικο φαγητό.
 • για κατάχρηση διαφόρων καπνιστών κρεάτων.

Αντί για όλα αυτά το πρόχειρο φαγητό, είναι καλύτερο να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που είναι τόσο απαραίτητο για το σώμα. Εάν δεν υπάρχει φρέσκο ​​φρούτο, τότε είναι καλύτερα να θυμάστε τα αποξηραμένα φρούτα. Πολλοί τύποι ξηρών καρπών είναι εξαιρετικά ευεργετικοί. Εκτός. πρέπει να τηρείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλΕίναι καλύτερα να εγκαταλείψετε τα ζωικά λίπη, να προτιμάτε το ελαιόλαδο και να τρώτε περισσότερα ψάρια.

Πρόληψη

Οι κιρσοί στα πόδια των γυναικών απαιτούν προληπτικά μέτρα. Ωστόσο, απαιτείται πρόληψη για όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Αυτό θα αποτρέψει τις κιρσούς στους νέους. Η πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνει δύο βασικά μέτρα: διατροφή και γυμναστική. Η βασική αρχή της διατροφής είναι να εξαλείψετε όλα τα trans λιπαρά από τη διατροφή σας και να τα αντικαταστήσετε με φυτικές ίνες. Η γυμναστική, με τη σειρά της, περιλαμβάνει ένα σύνολο απλών ασκήσεων. Ένα πρόσθετο εργαλείο μπορεί να είναι ρούχα κατά της κιρσούς. Είναι κατασκευασμένο από φανέλα και προάγει τη ροή του αίματος.