Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια: πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία λαϊκών θεραπειών;

αιτίες των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι εξαιρετικά συχνές. Με αυτήν την ασθένεια, οι φλέβες επεκτείνονται, η επιφάνειά τους επιμηκύνεται. Αυτό οφείλεται σε παθολογικές αλλαγές στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, στην ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει επίσης τα δικά της εργαλεία και αποτελεσματικές συνταγές για την αντιμετώπιση της νόσου. Ας εξετάσουμε εάν είναι δυνατόν και πώς να θεραπεύσουμε τις κιρσούς των κάτω άκρων από μόνα μας, ποιες λαϊκές θεραπείες για κιρσούς στα πόδια είναι κατάλληλες για θεραπεία στο σπίτι.

Σχετικά με τις κιρσούς

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στις ανεπτυγμένες χώρες, έως και το 40% του πληθυσμού πάσχουν από κιρσούς και τα πρώτα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται στην ηλικία των 30-40. Ταυτόχρονα, στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, αυτή η ασθένεια είναι πολύ λιγότερο συχνή - το ποσοστό επίπτωσης είναι στο επίπεδο του 0, 1%. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής, καθώς και η κληρονομικότητα, ευθύνονται για αυτήν την τάση.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι αρκετά δυσάρεστα - βαρύτητα στα πόδια, πρήξιμο, αίσθημα θερμότητας, κράμπες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπτύσσεται έκζεμα.

Αν και η ίδια η ασθένεια δεν είναι επικίνδυνη, οι συνέπειές της, μία εκ των οποίων είναι η θρομβοφλεβίτιδα, μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις τελειώνει με το θάνατο του ασθενούς.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εναλλακτική ιατρική;

Η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση πολλών πολύπλοκων ασθενειών. Το φούσκωμα των φλεβών δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κατάλογο.

ποιες μέθοδοι θεραπείας είναι αποτελεσματικές για τις κιρσούς

Ορισμένα φυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για την επούλωση των ποδιών χρησιμοποιούνται τώρα για την παρασκευή φαρμάκων από φαρμακολόγους.

Για παράδειγμα, μιλάμε για κάστανο αλόγου, το οποίο έχει σχετικά χαμηλή τοξικότητα - αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Λόγω της μοναδικής χημικής σύνθεσής του, το κάστανο μειώνει την αγγειακή διαπερατότητα, αποτρέπει τη στασιμότητα του φλεβικού αίματος και καταπολεμά την αθηροσκλήρωση των άκρων.

Αλλά το κάστανο αλόγου δεν είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε υγιείς φλέβες. Υπάρχουν πολλά άλλα φυτά με παρόμοιες ιδιότητες.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Όλα τα βότανα, όπως όλα τα φάρμακα, έχουν αντενδείξεις. Τις περισσότερες φορές από άλλους περιορισμούς στην εισαγωγή ισχύουν για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της γέννησης ενός παιδιού, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο, αν και αυτή είναι η κατηγορία ασθενών που συχνά πάσχουν από κιρσούς. Πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν θηλάζετε. Οι μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες πρέπει σίγουρα να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν μια συνταγή που τους αρέσει.

Η σύνθεση του αίματος πρέπει να παρακολουθείται καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ορισμένες ουσίες σε φυτικά παρασκευάσματα μειώνουν το επίπεδο της προθρομβίνης, το οποίο επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος πήξης του αίματος. Με μια κρίσιμη μείωση του PTI (δείκτης προθρομβίνης), το οποίο μπορεί να μάθει μόνο από εργαστηριακές εξετάσεις, υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας.

Μια άλλη ιδιότητα των φαρμακευτικών βοτάνων είναι η αλλαγή στα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Αυτό πρέπει επίσης να παρακολουθείται. Είναι σημαντικό να τηρείτε τη συνιστώμενη δοσολογία, τον καλύτερο χρόνο για λήψη (πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τα γεύματα) και τη διάρκεια της θεραπείας.

Ασφαλείς συνταγές

Ακολουθούν μερικές ασφαλείς και δημοφιλείς συνταγές ποδιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κιρσών στο σπίτι.

Κομπρέσες ντομάτας

θεραπεία των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Οι ντομάτες ποικίλης ωριμότητας είναι μια απλή και προσιτή θεραπεία για την καταπολέμηση των φλεβών των ποδιών, ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει μόνοι τους ισχυρίζονται ότι τέτοιες συμπιέσεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι θεραπείας τομάτας.

 • Πρώτη μέθοδος εφαρμογής: πάρτε άγουρα φρούτα, κόψτε τα αρκετά μεγάλα. Κομμάτια ντομάτας εφαρμόζονται στους φλεβικούς κόμβους και συγκρατούνται έως ότου εμφανιστεί αίσθηση καψίματος σε αυτές τις περιοχές του δέρματος. Στη συνέχεια, η ντομάτα αφαιρείται και τα πόδια ξεπλένονται με κρύο νερό. Η δεύτερη μέθοδος εφαρμογής είναι η ίδια, μόνο με την εξαίρεση ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται πέντε φορές στη σειρά. Μετά από δύο εβδομάδες, οι κόμβοι πρέπει να μαλακώσουν και λίγο αργότερα να εξομαλυνθούν.
 • Χρησιμοποιούνται επίσης ώριμες ντομάτες. Τα φρούτα κόβονται σε φέτες, η θεραπεία συνεχίζεται για δύο εβδομάδες.

Τρίψιμο

Για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων με κιρσούς, τρίψιμο από απλά προϊόντα που είναι πάντα διαθέσιμα και βοηθούν στο χέρι.

 • Το λεμόνιέχει τονωτικό αποτέλεσμα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδιότητα εσπεριδοειδών, αρκεί να σκουπίσετε το δέρμα στις πληγείσες περιοχές με μια σφήνα λεμονιού.
 • Βάμμα καστανιάς αλόγου- ένα από τα πιο διάσημα και δοκιμασμένα στο χρόνο. Για να το προετοιμάσετε, πάρτε τον καρπό μιας καστανιάς με φλούδα, αλέστε το σε μύλο κρέατος, βάλτε το σε ένα βάζο τριών λίτρων και προσθέστε έως και το μισό με βότκα ή αλκοόλ (40%). Το βάμμα διατηρείται στο σκοτάδι για ένα μήνα, το περιεχόμενο του βάζου ανακινείται αρκετές φορές την εβδομάδα. Το προκύπτον βάμμα τρίβεται στα πόδια αρκετές φορές την ημέρα και πάντα τη νύχτα.
 • Ξίδι μηλίτη μήλουενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, τονώνει το δέρμα, εξαλείφει το πρήξιμο. Πωλείται σε κατάστημα, αλλά χρειάζεται μόνο να επιλέξετε ένα φυσικό προϊόν. Το ξίδι (6%) χρησιμοποιείται για να σκουπίσει τις περιοχές όπου υπάρχει αγγειακό πλέγμα και να το αφήσει στο σώμα μέχρι την επόμενη διαδικασία.

Συμπιέζει

συνταγές για κομπρέσες για τη θεραπεία των κιρσών
 1. Από το Kalanchoe. Αυτή η συνταγή βοηθά να απαλλαγείτε γρήγορα από τις φλέβες των αραχνών. Παίρνουν αρκετά φύλλα του φυτού, τα αλέθουν σε βρώμικο και ρίχνουν αλκοόλ (σαράντα τοις εκατό) σε όγκο 100 ml. Το προκύπτον προϊόν επιμένει για μια εβδομάδα. Εφαρμόστε ως κανονική συμπίεση τη νύχτα.
 2. Λευκό λάχανο.Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα στο κατεστραμμένο δέρμα. Τα φύλλα λάχανου ξεπλένονται με στερεό σαπούνι (κατά προτίμηση οικιακό σαπούνι) και εφαρμόζονται στο πόδι, στερεώνοντάς το με ένα πανί στην κορυφή. Η συμπίεση διατηρείται όλη τη νύχτα.

Εγχύσεις βοτάνων

 1. Σε ίσες ποσότητες, πάρτε άνθη χαμομηλιού, κάστανο (είναι δυνατή η χρήση φρούτων), βότανο από yarrow, plantain, καθώς και ρίζα βατόμουρου. Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας μείγμα με τρία φλιτζάνια βραστό νερό (600 ml), βράζουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήστε το να βράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, φιλτράρετε την έγχυση και χρησιμοποιήστε εκατόν πενήντα χιλιοστόλιτρα το πρωί και το βράδυ.
 2. Ρίξτε δύο κουταλιές τσουκνίδας με ένα ποτήρι βραστό νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί. Πίνετε πενήντα χιλιοστόλιτρα 3 φορές την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας είναι ένας μήνας.
 3. Πάρτε είκοσι γραμμάρια κάστανο αλόγου, φλοιό βελανιδιάς, σημύδα και βότανα: αλογουρά αγρού, ισλανδικά βρύα thallus - πενήντα γραμμάρια το καθένα, βότανα αστραγάλου, λουλούδια αθάνατος - είκοσι γραμμάρια το καθέναΔύο κουταλιές της σούπας αυτής της συλλογής χύνονται με 500 ml βραστό νερό και βράζονται για πέντε λεπτά, αφήστε το να μαγειρευτεί. Πίνουν πενήντα χιλιοστόλιτρα τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρόφιμα ως φάρμακο

Οι αρχαίοι γνώριζαν ότι το φαγητό μπορεί να είναι φάρμακο. Εδώ είναι μερικές θαυμάσιες συνταγές φαγητού.

θρεπτική διόρθωση για κιρσούς
 • 250 γραμμάρια σκόρδου (μπορείτε να τα κρεμμύδια) ξεφλουδίζονται, ψιλοκομμένα σε μύλο κρέατος, χύνονται με υγρό μέλι (350 γραμμάρια)Το μείγμα κερδίζει δύναμη για μία εβδομάδα. Το εργαλείο λαμβάνεται από το στόμα πριν από τα γεύματα, μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί δύο μήνες.
 • Η κατανάλωση σταφυλιών έχει δείξει καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, μόνο ορισμένες ποικιλίες είναι κατάλληλες για θεραπεία - "Riesling", "Semillon", "Chaushi", "Chasla". Για τρεις ημέρες με άδειο στομάχι, τρώτε μισό κιλό σταφύλι, με φλούδα και σπόρους.

Αλοιφή

Πάρτε ρίζα κομφρέι (5 μέρη), φύλλα κομφρέι (1 μέρος), λουλούδια: κάστανο (1 μέρος), λευκή ακακία (1 μέρος), εσωτερικό χοιρινό λίπος (2 μέρη). Οι ξηρές πρώτες ύλες χύνονται με ζεστό λίπος και διατηρούνται σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες, διηθούνται. Οι επίδεσμοι με αλοιφή εφαρμόζονται στις πληγείσες περιοχές και διατηρούνται για τρεις ημέρες. Η πορεία της θεραπείας αποτελείται από πέντε διαδικασίες. Εάν είναι απαραίτητο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 10-15 ημέρες.

Πρόκειται για ένα μικρό οπλοστάσιο με σχετικά ασφαλείς και προσιτές λαϊκές θεραπείες που μπορείτε να προετοιμαστείτε στο σπίτι για τη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων.

Συνδυασμός με παραδοσιακή θεραπεία

Τα φάρμακα από το "κιτ πρώτων βοηθειών" συχνά συνιστώνται από τους γιατρούς. Το γεγονός είναι ότι, λόγω της σχετικά ήπιας επίδρασής τους στο σώμα, τέτοια φάρμακα μπορούν να αντικαταστήσουν τις εργοστασιακές θεραπείες. Επιπλέον, τα φάρμακα που περιγράφονται παραπάνω ενισχύουν το αποτέλεσμα της κύριας γραμμής θεραπείας.

Ωστόσο, πριν από τη χρήση αυτής ή αυτής της εναλλακτικής μεθόδου θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων (στα πόδια), συμβουλεύονται το γιατρό τους, ώστε τα κεφάλαια να μην έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και να μην εμποδίζουν τη δράση του άλλου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόνο ένα σωστά επιλεγμένο θεραπευτικό σύμπλεγμα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα και θα βοηθήσει πραγματικά στην αντιμετώπιση της νόσου.

Είναι αποτελεσματικό;

την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των κιρσών με λαϊκές θεραπείες

Ποια θα είναι η επίδραση της θεραπείας των κιρσών στα πόδια με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένα από τα κύρια είναι η σοβαρότητα της νόσου.

Στα πρώτα στάδια, μπορεί να αρκούν μόνο βάμματα, αλοιφές, φυτικά παρασκευάσματα. Σε μεταγενέστερο στάδιο, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει όχι μόνο ιατρική θεραπεία, αλλά και χειρουργική επέμβαση ή άλλες ριζικές διαδικασίες.

Δεν αξίζει να εγκαταλείψετε τις λαϊκές συνταγές, παρόλο που η αποτελεσματικότητά τους είναι αρκετά χαμηλή. Ωστόσο, βοηθούν τέλεια στην εξάλειψη ορισμένων από τα συμπτώματα της νόσου - ανακούφιση από τη φλεγμονή, εξάλειψη του πρηξίματος και βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.