Κιρσούς στα πόδια

Πρόσφατα, τα άτομα άνω των 30 ετών αντιμετωπίζουν παθολογία - κιρσούς. Η ασθένεια είναι κληρονομική, είναι συνέπεια της κατάχρησης κακών συνηθειών. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - παραμόρφωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά, σχηματισμός κόμβων. Η ασθένεια οδηγεί σε επιπλοκές που σχετίζονται με το σχηματισμό θρόμβων αίματος, τον κίνδυνο διαχωρισμού τους. Τα τελευταία στάδια μπορεί να είναι θανατηφόρα. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό. Θα συνταγογραφήσει τη θεραπεία που είναι συγκεκριμένη για τη διάγνωσή σας.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων - μηχανισμός ανάπτυξης

Οι παθολογικές αλλαγές στις φλέβες των ποδιών αναπτύσσονται υπό την επίδραση παραγόντων που έχουν εσωτερική και εξωτερική εκδήλωση.

Οι κύριοι λόγοι για τον σχηματισμό παθολογικών αλλαγών:

 • Γενετική προδιάθεση. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ένας από τους θεμελιώδεις παράγοντες στην ανάπτυξη των κιρσών είναι η κληρονομικότητα. Εάν η μητέρα σας, η γιαγιά σας είχε μια ασθένεια, κινδυνεύετε από άτομα που έχουν προδιάθεση για παθολογικές διαδικασίες
 • Ανεπάρκεια συγγενών αγγειακών βαλβίδων. Οι παθολογικές ανωμαλίες σχετίζονται με συγγενή αδυναμία του συνδετικού ιστού. Διαμορφωμένοι τοίχοι, δομές, έχουν χαμηλή αντοχή και ελαστικότητα.
 • Χαμηλή αγγειακή ελαστικότητα
 • Η περίοδος κύησης. Ένας από τους λόγους για την ανάπτυξη της νόσου είναι η εγκυμοσύνη. Οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας οδηγούν στο γεγονός ότι πάσχουν από παθολογία 50% περισσότερο από τους άνδρες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ροή του αίματος προς τα κάτω πυελικά όργανα αυξάνεται και η πίεση στο κάτω μέρος του σώματος αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, τα φλεβικά τοιχώματα διογκώνονται κάτω από την επίθεση της ροής του αίματος.
 • Οι λεπτομέρειες της ροής εργασίας. Οι κιρσίδες των κάτω άκρων σχηματίζονται σε άτομα με επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όρθια θέση. Η παθολογία αναπτύσσεται σε δασκάλους, κομμωτές, οδοντίατροι. Τα άτομα που σχετίζονται με την κινητικότητα δεν διατρέχουν κίνδυνο.
 • Υπέρβαρο. Με την εμφάνιση υπερβολικού βάρους, αυξάνεται το φορτίο στο κάτω μέρος του σώματος.
 • Ανεπαρκής διατροφή, έλλειψη φρούτων και ωμών λαχανικών στη διατροφή.
 • Παρουσία ογκολογικών παθήσεων.
 • Συνεχείς αγχωτικές καταστάσεις. Τα φλεβικά τοιχώματα περιέχουν νευρικά άκρα που αυξάνουν τον τόνο. Με συνεχή νευρική υπερβολική πίεση, τα τοιχώματα γίνονται λιγότερο ελαστικά.
 • Κακές συνήθειες (κατάχρηση αλκοόλ, κάπνισμα). Επιβλαβείς ουσίες, τοξίνες, έχουν καταστρεπτική επίδραση στα αγγειακά τοιχώματα.
 • Υπερφόρτωση σπορ, με βάρη.
 • Παπούτσια με ψηλά τακούνια, σφιχτά ρούχα, συμβάλλουν στη συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, στην εξασθένιση της ροής του αίματος.

Οι αναφερόμενοι παράγοντες συμβάλλουν στη διακοπή της ακεραιότητας των φλεβικών τοιχωμάτων. Κάτω από την πίεση της ροής του αίματος, αναγκάζονται να παραμορφωθούν. Η ροή του αίματος είναι από κάτω προς τα πάνω. Από τα κάτω άκρα μέχρι την καρδιά. Υπάρχουν βαλβίδες στις φλέβες που εμποδίζουν την επιστροφή της ροής.

Σε περίπτωση παραβίασης της κύριας λειτουργίας των βαλβίδων, τα αγγεία παραμορφώνονται, αραιώνονται, επιμηκύνονται υπό την πίεση της ροής του αίματος, η οποία γίνεται χαοτική. Οι κόμβοι σχηματίζονται - varix, οι οποίοι είναι ορατοί μέσω του δέρματος, όπως τα μπλε αστέρια.

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια, παράγοντες κινδύνου

Στα αρχικά στάδια της νόσου, αισθάνεται αδυναμία, κόπωση στα πόδια. Με την πάροδο του χρόνου, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νόσου, ο ασθενής αισθάνεται πόνο. Η φύση του πόνου τραβάει. Επιδεινώνεται τη νύχτα, στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, αδύναμο το πρωί, μετά τον ύπνο. Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα παθολογικών αλλαγών στα αγγεία. Εάν δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία εγκαίρως, είναι πιθανές επιπλοκές.

Phlebeurysm

Οι ασθένειες των φλεβών των κάτω άκρων προκαλούν:

 • Θρομβοφλεβίτιδα. Εκδηλώνεται ως φλεγμονή των αγγειακών τοιχωμάτων, οδηγεί σε υψηλή θερμοκρασία, απόφραξη του αυλού των αιμοφόρων αγγείων.
 • Τροφικό έλκος. Παραβίαση της ακεραιότητας των αιμοφόρων αγγείων, που δημιουργήθηκε με τον παραμικρό τραυματισμό. Η παθολογία είναι επικίνδυνη, είναι μια εστία βακτηρίων. Ο τόπος εντοπισμού είναι το κάτω μέρος του κάτω ποδιού, του ποδιού. Θεραπεύει σκληρά. Το δέρμα γίνεται ευάλωτο σε περιβαλλοντικές επιδράσεις. Ο κύριος κίνδυνος είναι η νέκρωση των ιστών.
 • Φλεβοθρόμβωση. Παραβίαση της ροής του αίματος, μέσω του σχηματισμού θρόμβων αίματος που προσκολλώνται στα φλεβικά τοιχώματα, μειώνοντας τον αυλό του καναλιού.
 • Θρόμβωση. Θρόμβοι αίματος ως αποτέλεσμα θρόμβων αίματος. Μπορεί να προκαλέσει θάνατο όταν σπάσει ένας θρόμβος αίματος, να μεταφερθεί στην πνευμονική αρτηρία.
 • Κόμβοι αιμορραγίας
 • Θρομβοφλεβίτιδα. Φλεγμονή των τοιχωμάτων των αγγείων που προκαλείται από το σχηματισμό θρόμβων αίματος. Συνοδεύεται από αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια μπορεί να είναι θανατηφόρες. Όταν ένας θρόμβος αποσπάται, ο αυλός μιας ζωτικής αρτηρίας που τροφοδοτεί την καρδιά και τους πνεύμονες εμποδίζεται, προκαλεί πείνα οξυγόνου, έλλειψη θρεπτικών ουσιών. Εξαπλώνεται επίσης στον εγκέφαλο.

Ταξινόμηση κιρσών ποδιών

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της παθολογίας, υπάρχουν έξι στάδια ανάπτυξης της νόσου. Η σύγχρονη ταξινόμηση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

 1. Μηδέν. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός αισθήματος βαρύτητας το βράδυ στα κάτω άκρα. Δεν υπάρχει κλινική εκδήλωση.
 2. Πρώτα. Εκδηλώνεται με τη μορφή υποδόριων τελαγγειεκτασιών, μικρών φλεβών αράχνης. Αισθάνεται σαν κράμπες τη νύχτα.
 3. Δεύτερο. Αποτελείται από τα παραπάνω συμπτώματα συν ορατές περιοχές της υποδόριας αγγειοδιαστολής.
 4. Τρίτο. Συνοδεύεται από την παρουσία οιδήματος στον αστράγαλο. Το επόμενο πρωί μετά τον ύπνο δεν εξαφανίζονται, παραμένουν για όλη την ημέρα. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει τραβώντας πόνος στην περιοχή των φλεβών.
 5. Τέταρτο. Εκφράζεται από την παρουσία ξηρότητας του δέρματος. Η διαφορά διογκώνεται προς τα έξω. Είναι εμφανή τα καφέ σημεία - χρώση του δέρματος στην περιοχή ρήξης των αγγειακών τοιχωμάτων.
 6. Πέμπτο. Σχηματισμός του σταδίου τροφικής διαταραχής. Το δέρμα γίνεται ευάλωτο. Η ροή του αίματος είναι μειωμένη, ο κίνδυνος θρόμβων αυξάνεται.
 7. Έκτο. Σχηματίζεται ένα τροφικό έλκος. Το δέρμα είναι σπασμένο, σχηματίζονται θρόμβοι αίματος, συνοδευόμενοι από φλεγμονή των φλεβικών τοιχωμάτων. Ο κίνδυνος διαχωρισμού θρόμβων αυξάνεται.
Ταξινόμηση των κιρσών των ποδιών

Οι κιρσοί είναι ανεξάρτητη ασθένεια. Δεν εξαφανίζεται από μόνη της. Όταν εντοπίζονται τα πρώτα συμπτώματα, συνιστάται να ξεκινήσετε τη θεραπεία, να θυμάστε ότι είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε την ασθένεια στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης.

Η κλινική εικόνα της εκδήλωσης της παθολογίας συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Η εμφάνιση του πόνου στα κάτω άκρα, μια αίσθηση βαρύτητας, ζεστασιάς κατά την κατεύθυνση του αγγείου.
 • Αίσθημα βαρύτητας στα πόδια προς το τέλος της ημέρας.
 • Μετά από μια μακρά παραμονή στα πόδια, σχηματίζεται πρήξιμο.
 • Οι σπασμοί γίνονται αισθητοί τη νύχτα.
 • Τα τοιχώματα των φλεβών επεκτείνονται, εμφανίζονται στο δέρμα
 • Το δέρμα του κάτω ποδιού γίνεται καφέ, σχηματίζονται ανοιχτές πληγές (τροφικά έλκη).
 • Κατά την ψηλάφηση, οι προσβεβλημένες φλέβες είναι ψηλαφητές, φαίνονται ελικοειδείς. Σε οριζόντια θέση, το φλεβικό πλέγμα εξαφανίζεται και εμφανίζεται σε όρθια θέση.
 • Σταθερά αισθάνεται σταθερή βαρύτητα, αίσθημα καύσου. Στα αρχικά στάδια, πραγματοποιείται το πρωί, μετά από ξεκούραση. Με την ανάπτυξη της νόσου, προστίθεται οίδημα.
 • Αυξημένη θερμοκρασία σώματος, αίσθημα αδυναμίας.
 • Συμπύκνωση, σχηματισμός κώνων στην περιοχή των αγγειακών συστάδων.
 • Αιματηρή απόρριψη από τροφικά έλκη.
 • Διακοπή της διατροφής του δέρματος.
 • Οδυνηροί θρόμβοι αίματος.

Εάν εμφανιστούν τα παραπάνω συμπτώματα, συνιστάται να επισκεφτείτε γιατρό.

Κιρσοί - διάγνωση

Ο γιατρός συνταγογραφεί μια διαγνωστική μέθοδο με βάση την κλινική εικόνα της πορείας της νόσου. Η κύρια μέθοδος για τον προσδιορισμό της κατάστασης των αιμοφόρων αγγείων είναι η διπλή υπερηχογραφία. Η διαδικασία διαρκεί 25 λεπτά. Δίνει μια ιδέα για την κατάσταση των βαθιών και επιφανειακών φλεβών. Είναι συνταγογραφούμενο για πρόληψη και για τον προσδιορισμό της μεθόδου θεραπείας.

Υπέρηχος των φλεβών των κάτω άκρων

Εάν είναι απαραίτητο, τα διαγνωστικά συμπληρώνονται:

 1. Υπολογιστική τομογραφική φλεβογραφία. Η βάση της μεθόδου είναι η εισαγωγή ενός παράγοντα αντίθεσης στα αγγεία, το οποίο συμβάλλει στην εκδήλωση μιας σαφούς εικόνας της κατάστασης των φλεβών στην οθόνη της οθόνης. Συνιστάται για μια αβέβαιη κλινική εικόνα των κιρσών.
 2. Βενθογραφία μαγνητικού συντονισμού. Η αρχή του προσδιορισμού της διάγνωσης βασίζεται στη χρήση τομογράφου. Δεν προβλέπει την εισαγωγή ενός παράγοντα αντίθεσης. Εμφανίζει το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οθόνη. Σας επιτρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα της κατάστασης των αιμοφόρων αγγείων, καθορίζει τη θέση της παρουσίας θρόμβων αίματος.
 3. Τμηματικό Doppler. Καθορίζει την ευχέρεια, τη δυνατότητα στένωσης των αρτηριών. Δίνει αποτελέσματα μέσα σε πέντε λεπτά.

Θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων

Αφού καθορίσει την κατάσταση των αγγείων, κάνοντας διάγνωση, ο γιατρός συνταγογραφεί θεραπεία. Εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της παθολογίας. Κατανεμήθηκε από:

 1. Συντηρητική θεραπεία. Με βάση τη χρήση φαρμάκων αραίωσης αίματος, βεντονικά, αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ασκήσεις φυσικοθεραπείας.
 2. Σκληροθεραπεία. Η μέθοδος βασίζεται στην εισαγωγή ενός φαρμάκου στην προσβεβλημένη φλέβα. Η ροή του αίματος διέρχεται από υγιείς φλέβες, παρακάμπτοντας τις κολλημένες.
 3. Φανέλα συμπίεσης. Συνταγογραφείται για θεραπεία, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους θεραπείας.
 4. Χειρουργική επέμβαση - εκτομή της προσβεβλημένης φλέβας.
 5. Πήξη με λέιζερ. Θεραπεία με λέιζερ.

Η μέθοδος θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της νόσου.

Διαστολή της φλέβας των ποδιών, πρόληψη

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των φλεβολόγων, η ασθένεια είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να θεραπευτεί. Οι κύριες μέθοδοι πρόληψης των κιρσών:

 • σωστή διατροφή;
 • να σταματήσετε τις κακές συνήθειες.
 • χρήση σωματικής άσκησης (επίσκεψη στο γυμναστήριο) ·
 • περπατά στον καθαρό αέρα.
 • ντους αντίθεσης;
 • πίνοντας τουλάχιστον δύο λίτρα υγρού την ημέρα.
 • ορθοπεδική καρέκλα για καθιστική εργασία;
 • άνετα ρούχα και παπούτσια.

Ακολουθώντας τους απλούστερους κανόνες, μπορείτε να αποτρέψετε την ανάπτυξη της νόσου.